Smaak van Veneto by Chef Marie
Thema: Authentieke recepten uit Veneto met een toegankelijke twist
Duur: ± 4 uur
Niveau: Geschikt voor zowel beginners als hobbykoks
Hapje: cicchetti – Venetiaanse borrelhapjes zoals crostini met radicchio en gorgonzola).
Voorgerecht:
Minestrone Del Veneto
Volle dikke groentesoep met linzen, venkelworstjes
Italiaans stokbrood
Hoofdgerecht:
Pollo alla Cacciatora Veneto-stijl
Malse kippendijen gestoofd met witte wijn, olijven, rozemarijn en een vleugje ansjovis voor diepe smaak, geserveerd met zachte polenta.
Technieken: aanbraden, stoven, saus opbouwen met wijn en aromaten.
Nagerecht:
Baicoli Veneziani met Zabaglione
Venetiaanse koekjes geserveerd met warme, luchtige zabaglione van Marsala.
Technieken: koekjesdeeg maken, zabaglione luchtig kloppen.