Back to All Events

Puglia op je bord by Chef Marie

  • Kookstudio Il Piano Alto 78 Stift Bree, Vlaanderen, 3960 Belgium (map)

Programma

  1. Welkom & Introductie (15 min)

    • Ontvangst met aperitivo: fris glas rosato of citroenwater met munt.

    • Chef Marie vertelt over de keuken van Puglia: eenvoud, groenten in de hoofdrol, veel zeevruchten, tarwe- en peulvruchten.

  2. Kookgedeelte (2 uur)
    De deelnemers werken in groepjes en leren samen vier authentieke gerechten bereiden:

    Antipasto

    • Fave e cicoria – romige tuinbonenpuree met wilde cichorei en olijfolie

    • Burrata con pomodorini al forno – romige burrata met langzaam geroosterde tomaatjes

    Primo

    • Orecchiette alle cime di rapa – huisgemaakte “oortjespasta” met raapstelen, knoflook, ansjovis en chili

    Secondo

    • Polpo alla pignata – octopus langzaam gegaard in tomaat, wijn en kruiden, groenten, aardappelen (alternatief: vegetarische aubergine-variant)

    Dolce

    • Pasticciotto leccese – zanddeeggebakjes gevuld met romige custard, warm geserveerd

  3. Gezamenlijk diner (45 min)
    We proeven alles samen aan een lange tafel, met brood uit Altamura en olijfolie van eerste persing. Chef Marie vertelt over de beste wijnen uit de regio, zoals Primitivo di Manduria en Negroamaro.

  4. Afsluiting & Receptenmap
    Iedereen krijgt een mail met alle recepten,

Earlier Event: April 22
De Smaak van Toscane by Chef Marie
Later Event: May 20
niet boekbaar