Programma
Welkom & Introductie (15 min)
Ontvangst met aperitivo: fris glas rosato of citroenwater met munt.
Chef Marie vertelt over de keuken van Puglia: eenvoud, groenten in de hoofdrol, veel zeevruchten, tarwe- en peulvruchten.
Kookgedeelte (2 uur)
De deelnemers werken in groepjes en leren samen vier authentieke gerechten bereiden:Antipasto
Fave e cicoria – romige tuinbonenpuree met wilde cichorei en olijfolie
Burrata con pomodorini al forno – romige burrata met langzaam geroosterde tomaatjes
Primo
Orecchiette alle cime di rapa – huisgemaakte “oortjespasta” met raapstelen, knoflook, ansjovis en chili
Secondo
Polpo alla pignata – octopus langzaam gegaard in tomaat, wijn en kruiden, groenten, aardappelen (alternatief: vegetarische aubergine-variant)
Dolce
Pasticciotto leccese – zanddeeggebakjes gevuld met romige custard, warm geserveerd
Gezamenlijk diner (45 min)
We proeven alles samen aan een lange tafel, met brood uit Altamura en olijfolie van eerste persing. Chef Marie vertelt over de beste wijnen uit de regio, zoals Primitivo di Manduria en Negroamaro.Afsluiting & Receptenmap
Iedereen krijgt een mail met alle recepten,