Menu – Typische Siciliaanse gerechten
Antipasto
Caponata Siciliana
Een lauwwarme groentestoof van aubergine, bleekselderij, tomaat, olijven, kappertjes en een zoet-zure dressing.
Wordt geserveerd met knapperige bruschetta.
Primo
Pasta alla Norma
Klassieke pasta met gebakken aubergine, tomatensaus, basilicum en geraspte ricotta salata.
Een eerbetoon aan de beroemde opera van Vincenzo Bellini.
Secondo
Pesce Spada alla Ghiotta (Zwaardvis “rijk gevuld”)
Zwaardvisfilets in een saus van tomaten, olijven, kappertjes, knoflook en witte wijn.
Alternatief voor vleesliefhebbers: Polpette al Sugo (Siciliaanse gehaktballetjes).
Dolce
Cannoli Siciliani
Krokante rolletjes gevuld met een romige ricotta-vulling, geparfumeerd met sinaasappel en stukjes chocolade.
Afgewerkt met pistachenootjes of gekonfijte vruchtjes.
Workshopverloop
Ontvangst (30 min)
Welkomstdrank: frisse Frappato rosé of Mandarinetto aperitief.
Kookgedeelte (2 uur)
Groepjes bereiden elk een gang onder begeleiding van Chef Marie.
Technieken:
Aubergine ontwateren en perfect bakken
Balans vinden in zoet-zuur (agrodolce)
Cannoli-deeg maken en frituren
Gezamenlijk diner (1 uur)
We zetten alle gerechten op tafel in Siciliaanse family-style presentatie.
Wijnsuggesties:
Grillo DOC (wit) bij antipasto & vis
Nero d’Avola DOC (rood) bij pasta & vlees
Marsala Dolce bij cannoli
Afsluiting & Receptenbundel
Alle deelnemers krijgen via mail een recepten bundel.
Fotomoment bij het lange Italiaanse diner.