Back to All Events

De smaak van Sicilië by Chef Marie

  • Kookstudio Il Piano Alto 78 Stift Bree, Vlaanderen, 3960 Belgium (map)

Menu – Typische Siciliaanse gerechten

  1. Antipasto

    • Caponata Siciliana
      Een lauwwarme groentestoof van aubergine, bleekselderij, tomaat, olijven, kappertjes en een zoet-zure dressing.
      Wordt geserveerd met knapperige bruschetta.

  2. Primo

    • Pasta alla Norma
      Klassieke pasta met gebakken aubergine, tomatensaus, basilicum en geraspte ricotta salata.
      Een eerbetoon aan de beroemde opera van Vincenzo Bellini.

  3. Secondo

    • Pesce Spada alla Ghiotta (Zwaardvis “rijk gevuld”)
      Zwaardvisfilets in een saus van tomaten, olijven, kappertjes, knoflook en witte wijn.
      Alternatief voor vleesliefhebbers: Polpette al Sugo (Siciliaanse gehaktballetjes).

  4. Dolce

    • Cannoli Siciliani
      Krokante rolletjes gevuld met een romige ricotta-vulling, geparfumeerd met sinaasappel en stukjes chocolade.
      Afgewerkt met pistachenootjes of gekonfijte vruchtjes.

Workshopverloop

  1. Ontvangst (30 min)

    • Welkomstdrank: frisse Frappato rosé of Mandarinetto aperitief.

  2. Kookgedeelte (2 uur)

    • Groepjes bereiden elk een gang onder begeleiding van Chef Marie.

    • Technieken:

      • Aubergine ontwateren en perfect bakken

      • Balans vinden in zoet-zuur (agrodolce)

      • Cannoli-deeg maken en frituren

  3. Gezamenlijk diner (1 uur)

    • We zetten alle gerechten op tafel in Siciliaanse family-style presentatie.

    • Wijnsuggesties:

      • Grillo DOC (wit) bij antipasto & vis

      • Nero d’Avola DOC (rood) bij pasta & vlees

      • Marsala Dolce bij cannoli

  4. Afsluiting & Receptenbundel

    • Alle deelnemers krijgen via mail een recepten bundel.

    • Fotomoment bij het lange Italiaanse diner.

Later Event: August 21
niet boekbaar