Back to All Events

Een Smaak van Umbrië by Chef Marie

  • Kookstudio Il Piano Alto 78 Stift Bree, Vlaanderen, 3960 Belgium (map)


(volgens seizoensaanbod en lokale ingrediënten)

  1. Antipasto

    • Insalata di Farro all’Umbria

      • Lauwwarme salade van farro (spelt), tomaat, selder, lente-ui, peterselie, olijfolie en citroen.

        Torta al Testo
        Traditioneel plat brood uit Umbrië, perfect om warm te serveren bij vleeswaren of kazen.

  2. Primo

    • Risotto al Sagrantino

      • Risotto gekookt in bouillon en Sagrantino di Montefalco-wijn, afgewerkt met pecorino.

      • Rijk, dieprood van kleur, en een perfecte showcase van de Umbrische wijncultuur.

  3. Secondo

    • Pollo alla Cacciatora in Umbrische stijl
      Kippendijen gestoofd in witte wijn, rozemarijn en olijven, met een vleugje citroen.

  4. Dolce

    Ciaramicola

    • Een traditioneel Umbrisch paascakeje uit Perugia.

    • Luchtig, lichtzoet deeg met Alchermes-likeur (roze kleur), afgedekt met een meringuelaag en vrolijke suikerconfetti.

    • Mooi kleurrijk als feestelijk afsluiter.

Workshopverloop

  1. Ontvangst (30 min)

    • Welkomstdrankje: Prosecco of een glas frisse Orvieto Classico DOC

    • Introductie over Umbrië, de keuken, en de producten die we gaan gebruiken.

  2. Koken (2 uur)

    • Chef Marie demonstreert de technieken

    • Iedereen kookt mee in kleine groepjes.

    • Tussendoor proeven we een Umbrische olijfolie met wat vers brood.

  3. Gezamenlijk diner (1 uur)


    • Alle bereide gerechten worden geserveerd in meerdere gangen, met bijpassende Umbrische wijnen:

  4. Afsluiting & receptendossier

    • Iedereen krijgt via mail de receptenbundel doorgestuurd, inclusief tips van Chef Marie.

    • Mogelijkheid tot aankoop van Chef Maries kookboek Cooking with Love als aandenken indien beschikbaarheid




Earlier Event: May 20
niet boekbaar