(volgens seizoensaanbod en lokale ingrediënten)
Antipasto
Insalata di Farro all’Umbria
Lauwwarme salade van farro (spelt), tomaat, selder, lente-ui, peterselie, olijfolie en citroen.
Torta al Testo
Traditioneel plat brood uit Umbrië, perfect om warm te serveren bij vleeswaren of kazen.
Primo
Risotto al Sagrantino
Risotto gekookt in bouillon en Sagrantino di Montefalco-wijn, afgewerkt met pecorino.
Rijk, dieprood van kleur, en een perfecte showcase van de Umbrische wijncultuur.
Secondo
Pollo alla Cacciatora in Umbrische stijl
Kippendijen gestoofd in witte wijn, rozemarijn en olijven, met een vleugje citroen.
Dolce
Ciaramicola
Een traditioneel Umbrisch paascakeje uit Perugia.
Luchtig, lichtzoet deeg met Alchermes-likeur (roze kleur), afgedekt met een meringuelaag en vrolijke suikerconfetti.
Mooi kleurrijk als feestelijk afsluiter.
Workshopverloop
Ontvangst (30 min)
Welkomstdrankje: Prosecco of een glas frisse Orvieto Classico DOC
Introductie over Umbrië, de keuken, en de producten die we gaan gebruiken.
Koken (2 uur)
Chef Marie demonstreert de technieken
Iedereen kookt mee in kleine groepjes.
Tussendoor proeven we een Umbrische olijfolie met wat vers brood.
Gezamenlijk diner (1 uur)
Alle bereide gerechten worden geserveerd in meerdere gangen, met bijpassende Umbrische wijnen:
Afsluiting & receptendossier
Iedereen krijgt via mail de receptenbundel doorgestuurd, inclusief tips van Chef Marie.
Mogelijkheid tot aankoop van Chef Maries kookboek Cooking with Love als aandenken indien beschikbaarheid