Back to All Events

De Smaak van Toscane by Chef Marie

  • Kookstudio Il Piano Alto 78 Stift Bree, Vlaanderen, 3960 Belgium (map)

Programma

  1. Welkom & Introductie (20 min)

    • Ontvangst met een glas prosecco of huisgemaakte limonata.

    • Chef Marie vertelt over Toscaanse eetcultuur, seizoensproducten en kookfilosofie: eenvoudig, puur en vers.

    • Chef Marie geeft een korte olijfolieproeverij waarbij deelnemers leren het verschil te proeven tussen jonge en gerijpte extra vergine olijfolie. (aankoop van olijfolie mogelijk)

  2. Kookgedeelte (2 uur)
    De deelnemers koken in kleine groepjes, onder begeleiding van Chef Marie, aan een authentiek 4-gangen menu:

    Antipasto

    • Crostini Toscani – knapperige broodjes met kippenleverpaté en verse kruiden

    • Panzanella – zomerse broodsalade met tomaat, komkommer, basilicum en olijfolie

    Primo

    • Pici all’aglione – dikke handgerolde pasta met knoflook-tomatensaus uit de Val di Chiana

    Secondo

    • Peposo alla Fornacina – langzaam gestoofd rundvlees met zwarte peper en rode wijn

    Dolce

    • Cantuccini con Vin Santo – amandelkoekjes om in zoete dessertwijn te dippen

  3. Gezamenlijk diner (45 min)
    Aan onze familietafel worddn de zelfgemaakte gerechten geserveerd in prachtige borden (een mooi bord, presentatie doet nog beter eten

  4. Afsluiting & Recepten
    Elke deelnemer krijgt via mail al de recepten, inclusief persoonlijke tips van Chef Marie

Earlier Event: March 25
Smaak van Veneto by chef Marie
Later Event: May 6
Puglia op je bord by Chef Marie