Programma
Welkom & Introductie (20 min)
Ontvangst met een glas prosecco of huisgemaakte limonata.
Chef Marie vertelt over Toscaanse eetcultuur, seizoensproducten en kookfilosofie: eenvoudig, puur en vers.
Chef Marie geeft een korte olijfolieproeverij waarbij deelnemers leren het verschil te proeven tussen jonge en gerijpte extra vergine olijfolie. (aankoop van olijfolie mogelijk)
Kookgedeelte (2 uur)
De deelnemers koken in kleine groepjes, onder begeleiding van Chef Marie, aan een authentiek 4-gangen menu:Antipasto
Crostini Toscani – knapperige broodjes met kippenleverpaté en verse kruiden
Panzanella – zomerse broodsalade met tomaat, komkommer, basilicum en olijfolie
Primo
Pici all’aglione – dikke handgerolde pasta met knoflook-tomatensaus uit de Val di Chiana
Secondo
Peposo alla Fornacina – langzaam gestoofd rundvlees met zwarte peper en rode wijn
Dolce
Cantuccini con Vin Santo – amandelkoekjes om in zoete dessertwijn te dippen
Gezamenlijk diner (45 min)
Aan onze familietafel worddn de zelfgemaakte gerechten geserveerd in prachtige borden (een mooi bord, presentatie doet nog beter etenAfsluiting & Recepten
Elke deelnemer krijgt via mail al de recepten, inclusief persoonlijke tips van Chef Marie