Culinaire Avonturen: Een Kookreis door Italië met 11-Jarige Foodies"

Welkom in mijn culinaire reisblog, waar ik jullie meeneem op een buitengewone kookreis door de prachtige regio's Ligurië, Toscane en de verborgen parel Bolgheri. Een groep enthousiaste foodies, waarvan sommigen al 11 jaar mijn kooklessen volgen, vergezelden me op deze onvergetelijke gastronomische ontdekkingstocht.

Ligurië: Een Oase van Smaak

Onze reis begon in 5 Terre, een regio bekend om zijn verse zeevruchten, pesto, en olijfolie. Tussen de drukke agenda's door maakten we tijd vrij om te genieten van lokale specialiteiten , van heerlijke focaccia tot met liefde bereide pasta's, vis en vlees . De smaakexplosies waren een herinnering aan de eenvoud en authenticiteit van de Italiaanse keuken.

Toscane: Waar Wijn en Smaak Samenkomen

De reis zette zich voort naar Toscane, een regio die synoniem staat voor wereldberoemde wijnen en rijke culinaire tradities. We verkenden de Lucca en Volterra. De avonden werden gevuld met eindeloze gesprekken, gelach, en uiteraard, de beste Toscaanse gerechten.

Bolgheri: De Verborgen Parel

Bolgheri, een verborgen juweeltje in Toscane, verwelkomde ons met open armen en een overvloed aan heerlijke wijnen. We verkenden een kleine lokaal wijnhuis en werden betoverd door de rijke smaken en aroma's die deze regio te bieden heeft. Met een rijkelijk gevulde tapas tafel. Elke proeverij was een feest voor onze zintuigen.

Plannen voor de Toekomst

Volgend jaar staat een Italiaanse villa op het programma, waar we niet alleen zullen genieten van heerlijk eten en wijn, maar ook zelf de handen uit de mouwen zullen steken in de keuken.

Deze reis was een feest voor onze zintuigen, een moment om de drukte van het dagelijks leven achter te laten en te genieten van de geneugten van het goede leven. Het toonde ons dat, ondanks onze drukke agenda's, er altijd tijd is om te genieten van heerlijk eten, prachtige wijnen en vooral geweldig gezelschap. Hieruit halen we geen excuses, maar inspiratie om deze traditie voort te zetten en nieuwe culinaire avonturen te blijven beleven.

Graag blijf ik jullie meenemen op deze reis vol smaakvolle herinneringen en culinaire hoogtepunten. Tot de volgende keer!







I

OEPS tijd voor een update


Foodies die van uitdagingen houden alsook een heerlijke tijd in de Italian way of living willen beleven.

Mijn Kookboek Cooking with love (deel 1) is verschenen en meermaals uitverkocht!

Inspiratie & energie haal ik uit jullie allemaal in een workshop, food teambuilding, chef@yourhome & takeaway! 

Mezelf steeds weer heruitvinden is een hele uitdaging

Een Italië trip met mijn foodies is een hele andere zijde van de Kookstudio.



Gelijkgezinden met een passie voor eten, drinken & cultuur!

Amalfi kust, Spa, La Spezia een geep uit de Trips of toekomstige trips!



Hoe word je eigenlijk een foodie in mijn kookstudio?

Neem deel aan een of meerdere  workshops, een basic Italian is de ideale instap om onze manier van koken & genieten te leren. (ik leer je basistechnieken en verspilling van ingrediënten te voorkomen; borden dresseren)



Ik neem je de komende tijd mee in deze belevingen, erna behoor je tot de Familie foodie groep.



Basic Italian deel 1 start op 24 mei 2023, deel 2 op 22 juni 2023 telkens om 18.00u



OFYR the beginning summer edition : zaterdag 1 juli 2023 start om 13.00u tot 17.00u

Tot in de studio?


Liefs Chef Marie