Senioren 65+ Kook-Atelier
Herfst Tafel...
Deze tafel werd ingedekt voor een Homecooking.
"Going Autumn"
Gebruik natuurlijke materialen die geschikt zijn voor het seizoen.
Takken met appeltjes verkregen op een markt.
Theelichtjes in diverse lage glazen vaasjes staan heel sjiek op je tafel..
Zelf gebruik ik steeds mijn rieten dekborden voor een natuurlijke look, wil je strakke look laat je deze weg.
Knoop je stoffen serviëtten nonchalant en bol deze een beetje op.
Pompoenweetje
Easy peel
1. snij de pompoen in stukken
2. verwijder de pitjes
3. verpak elk stuk pompoen in plasticfolie en plaats in microwave 5 min op normale stand (hoe groter de stukken hoe langer hij moet garen verdubbel de tijd dan)
4. verwijder de plastiekfolie maar let op want het is erg WARM
lepel het vruchtvlees eruit
klaar voor gebruik in soep, gnocchi, pasta enz...
suc6
Kinder Kook-Atelier
T
In de Herfstvakantie
Thema Halloween
Verkleed koken met je vriendjes en vriendinnetjes en gezellig aan tafel!
Data :
zie agenda
Leeftijd vanaf 7 jaar en duurtijd 3 uur.
Max 10 kids
Wat gaan we maken?
Griezlesaus maken met oogballen, lekkere darmen maken,
als toetje chocolade Muffins eigen creatie afwerking (knutselen)
Homemade Italian Brodo
Feelgood soepje
Wintersoepje, ziekensoepje, voeljegoedsoepje, comfortsoepje
Altijd lekker en simpel om te maken...
Ingrediënten:
Water, uien, selder, wortelen, pezo, soepkip of schenkel van rund en tijd.
Enjoy!
Overvloed aan kruiden in je tuin? Maak eens kruidenzout!
Rozemarijn en salie zout
Ingrediënten:
5 eetl rozemarijn blaadjes fijngehakt
5 eetl salieblaadjes fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 kleine rode chilipeper fijngehakt
160 gr grof zeezout
Enkele zwarte peperkorrels
Werkwijze:
Doe de gehakte kruiden op een bakplaat met bakpapier .
Stamp het zout een beetje fijn in een vijzel.
Het is mooi als het zout verschillend van grootte zijn, maar elke korrel moet minstens 1 x gekraakt zijn.
Stamp de peperkorrels fijn met het laatste zout.
Leg het zout met de peper op de kruiden en vermeng met je handen goed.
Zet de oven op 50 graden en laat 2 tot 3 uur drogen.
Bewaar het keukenzout in een mooi potje.
Dit kan ook met andere kruiden vermengd worden. o.a tijm, oregano...


