Puglia op je bord by Chef Marie (woensdag 6 mei)
Puglia op je bord by Chef Marie (woensdag 6 mei)
🕒 Duur
+-/ 4 uur (inclusief eten)
Programma
Welkom & Introductie (15 min)
Ontvangst met aperitivo: fris glas rosato of citroenwater met munt.
Chef Marie vertelt over de keuken van Puglia: eenvoud, groenten in de hoofdrol, veel zeevruchten, tarwe- en peulvruchten.
Kookgedeelte (2 uur)
De deelnemers werken in groepjes en leren samen vier authentieke gerechten bereiden:Antipasto
Fave e cicoria – romige tuinbonenpuree met wilde cichorei en olijfolie
Burrata con pomodorini al forno – romige burrata met langzaam geroosterde tomaatjes
Primo
Orecchiette alle cime di rapa – “oortjespasta” met raapstelen, knoflook, ansjovis en chili
Secondo
Polpo alla pignata – octopus langzaam gegaard in tomaat, wijn en kruiden, groenten en aardappeltjes (alternatief: vegetarische aubergine-variant)
Dolce
Pasticciotto leccese – zanddeeggebakjes gevuld met romige custard, warm geserveerd
Gezamenlijk diner (45 min)
We proeven alles samen aan een lange tafel, met brood uit Altamura en olijfolie van eerste persing. Chef Marie vertelt over de beste wijnen uit de regio, zoals Primitivo di Manduria en Negroamaro.Afsluiting & Receptenmap
Iedereen krijgt via mail alle recepten en suggesties op Ingrediënten te vinden
Hoe werkt het?
klik op je artikel en geef aantallen door
voeg toe aan de OBER
dit komt in je Shopping CART (kijk even je bestelling na)
klik op AFREKENEN
Geef je gegevens door
Doe je betaling
Je ontvangt een order mail
je ontvangt een bevestigingsmail
Bedankt alvast