Stay@home receptje chocolade taart z bloem

78826884_1784194518379598_8053398077563731968_n.jpg

Blijf in je kot recepten

Blijkbaar is bloem schaars??

Daarom dit receptje van een chocolade taart zonder bloem.

Proberen maar ze is overheerlijk en in 1 wip op!

Chocoladetaart zonder bloem

Ingrediënten;

5 eieren eidooiers van het eiwit scheiden

140 g echte boter,140 g fondant, donkere, pure chocolade

140 g poedersuiker

cacaopoeder, bakpapier

boter om de taartvormrand in te vetten, anti aanbak taartvorm

WW:

Oven voorverwarmen op 180 graden

Voeg 70 gram poedersuiker bij de eierdooiers en klop tot alles goed luchtig is en de kleur van donker oranje-geel naar zeer licht gebroken wit verandert.

Smelt de boter en de chocolade over een laag vuurtje onder voortdurend roeren. Haal van het vuur als alles gesmolten is.

Klop het eiwit schuimig, voeg de rest van poedersuiker toe en klop het dan zo stijf tot er pieken vormen en je de ganse pot boven je hoofd kan omkeren zonder het eiwit op je hoofd valt.

Werk nu verder met een hand garde:

Neem een garde, giet de gesmolten ganache (boter-chocolade mengsel) door de eierdooiers en roer goed door elkaar.

Voeg nu het opgeklopt eiwit toe en roer alles opnieuw met een garde in 4 of 5 keer roeren door elkaar.

Vet de taartvorm rand in met boter en leg bakpapier op de bodem zodat de chocoladetaart niet aan de vorm gaat plakken.

Giet drie vierde van de chocoladeschuim in de taartvorm en laat een 20 tot 25 tal minuten bakken in de oven.

Laat het overige 1/4de van de chocoladeschuim ondertussen opstijven.

Haal de gebakken chocoladetaart uit de oven en laat volledig afkoelen. (deze zakt in en dit is normaal)

Draai de taart om op een rooster en smeer met een spatel simpelweg de afgekoelde chocoladeschuim bovenop de taart.

Strooi naar believen echte cacaopoeder (geen zoete Nesquick) over de taart

Smakelijk