Give up Carbs?

focaccia.jpg

“Give up carbs?Over my bread body”

Wat te doen op een regenachtig weekend dat we tegemoet gaan?


Een broodje bakken waar iedereen genot van heeft… niet te ingewikkeld maar met een geweldig lekker resultaat.

Mijn recept doorheen de jaren aangepast maar blijft één van de toppers van elke Food Experience.


Ik zorg ervoor dat “nieuwe foodies” deze zeker onder de knie krijgen en dit is een blijvertje voor elke gelegenheid.

Bij de hapjes met pesto, als aanvulling bij de pasta of voorgerecht of gewoon als snack.


Ik ga je verblijden met dit lekker recept en hoor graag je feedback en foto als je hem gemaakt hebt.

Een publicatie van een focaccia foto met dit recept op mijn FB pagina (Il Piano ALto) maakt kans op een gratis leuke Food Experience in de zonnige maand Juni 2019.


Ga aan de slag bak en maak die prachtige foto :) Smakelijk alvast!


Succes

Uienfocaccia

Ingrediënten

  • 210 ml water

  • 1 el olijfolie

  • 350 witte bloem

  • ½ tl zout

  • 1 tl suiker

  • 2 ½ eetl gist

  • gehakte salie of andere verse kruiden

  • 1 el gehakte rode ui (in het deeg doen)

afwerking:

  • Salie blaadjes of andere kruiden

  • zeezout

  • grofgemalen zwarte peper

Werkwijze

Maak een deeg van alle bovenstaande ingrediënten maar let op dat het zout niet in aanraking met de gist komt.

  1. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in de bloem vermeng in een maatbeker  de hoeveelheid gist met het lauw water vermengen + suiker) en dit in het kuiltje doen.

  2. Laat even draaien in de keukenmachine

  3. Voeg er het zout, en olie aantoe.

  4. Snij de ui in kleine blokjes en voeg toe aan de deegbol

  5. Je kan er verse kruiden aantoe voegen of venkel zaadjes

  6. laat nog even draaien in de keukenmachine

  7. smeer wat olie in een ronde plaat en doe het deeg in de plaat en zorg dat het deeg goed tegen de kant uitgestreken is. Gebruik de palm van je hand

  8. Laat 10 a 15 min rusten onder een handdoek.

  9. Druk er met je vingertoppen gaten in en bestrijk rijkelijk met olie en zeezout (niet teveel zout), zwarte peper en/of kruiden.

  10. Doe in een oven van 200 graden

  11. Laat 20 tot 25 minuten goudbruin kleuren. Serveer lauwwarm..