De Heilige drievuldigheid van...

asperges.jpg

Asperges Gouden regels...

 

Daar zat ik dan, heerlijk bij de kapper het was zo lang geleden...

Na een weekje culinaire asperge workshops was dit mijn verzetje dacht ik weer. Correctie het was wel ontspannend en met een mooi resultaat. 

 

 

 

 

 

 

 

Aan de wastafel hoor de ik ze al... een dame die constant zat te babbelen. Over haar kleinkinderen, over haar zoon en nieuwe vriendin. Ik kreeg alles mee. Ze was zo trots op haar zoon en zijn nieuwe vriendin. Ze was een plus oma zei ze heel trots.

 

 

Ik verhuisde van de wastafel naar de kappersstoel. De bewuste dame stond aan de deur en maakte aanstalten om te vertrekken tot...

Ze mij in het vizier kreeg. Mjjn kapster vertelde dat ik kookles gaf en dat ook zij in mijn cursus zat. Ik liet haar in het kort weten dat ik een weekje asperge kookles geven erop had zitten. En toen kwam het!

OOOH asperges, ze kreeg een blos op haar wangen dit van verlangen om haar verhaal te vertellen. Ge weet toch dat asperges moeten "zingen"? Zingen vroeg ik? Ik werd op de hoogte gebracht van de 3 gouden regels.

1. asperges neem je per bussel in de handen en rol ze over elkaar. Goede en verse asperges beginnen dan onmiddellijk te "zingen". (een ritselend geluid) 

2. asperges zijn het lekkerste als ze van een volle grond komen dichtbij de Maaskant.

 

3. asperges zijn op zijn best van half mei tot half juni.

 

 

Maar juffrouw, leer je gasten asperges schillen want sommige weten niet dat ze dik geschild moeten worden. (Schillen bewaren voor een soep achteraf.)

Ik luisterde aandachtig en dacht aan mijn blogpost van vandaag! Wat een heerlijk mens en dit heb ik zomaar meegekregen zonder erom te vragen.

Soms komen er personen eventjes in je leven die je iets meegeven dit koester ik. Bedankt dame zonder naam ik ken je niet maar ongetwijfeld heb je je asperge spoor achtergelaten bij me!