Onbekend, onbemind?

Basilicumparmigiano.jpg

Kilometers eten

 

 

Ik heb ontdekt dat shoppen méér is dan naar de nieuwste keukensnufjes kijken of modetrends ontdekken.

Het gaat om shops, drinks, foods and connecting with people on a hot summer evening.

 

Een dagje shoppen in Eindhoven mondde uit in lekker eten in hartje Hasselt. Letterlijk kilometers gegeten om daar een écht traditioneel Italiaans restaurant te ontdekken. Dit restaurant zonder capsones, zonder veel poeha! Voor mij is dat genieten van de bovenste plank!

Uit eten gaan, het blijft toch een risico, dus voor mij not een easy job, zeker niet als het snel, snel moet gaan. Ik kan uren in een stad zoeken naar de perfecte (natuurlijk vanuit mijn visie) keuken.

Als het Italiaans wordt, moet ie perfect zijn... en mocht dit gisteren het geval zijn na een zoektocht van welgeteld 15 min. Dus toch mijn zoektochten misschien toch verkorten?

Het eten werd besteld en bruschetta Caprese, Paccheri al Ragu Bolgognese met een groene basilicumparmigiano werd ons diner. De bruschetta was perfect op smaak gebracht net zoals ik gewend ben. Mijn enthousiasme was dan ook zeer groot toen ik de pasta al dente kreeg.

Dit was ook de gasten die naast ons zaten niet ontgaan. Tuurlijk val je op als je telkens DIT IS HET zit te roepen met tranen in je ogen van gelukzaligheid. We hebben heerlijk gegeten en die gastvrijheid... we gaan zeker terug! (vandaag nog als het even kan...)

 

De gasten/foodies die naast ons zaten... ze voelden zo vertrouwd. Ze genoten van de verhalen van een onbekende vrouw totdat... ze me vroegen wat mijn job was.

Er werd een kaartje bovengehaald en weer werden er verhalen gewisseld. Soms glinsterde een traan in de ogen, het werd persoonlijk.

In je leven kom je bepaalde mensen tegen zoals ik nu op dat terras bij die heerlijke Italiaan. Onbekende gasten worden ineens betrokken in je leven, worden later jouw of mijn gasten of klanten, vrienden achteraf?

Daarom is mijn filosofie steeds weer:  Stel je open, wees positief en oprecht er komen nieuwe positieve mensen op je pad.

On a beautiful, hot, summer evening.

 

Ontdekt in dit restaurant: Basiliciumparmigiano

1. Vul je blender met 100 gr verse basilicum blaadjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. doe er 100 gr geraspte en 50 gr schellen Parmigiano bij en blend dit tot een groen geheel, je zal merken dat er nog stukjes inzitten. dit is de bedoeling.

3. kruid met grof zeezout en een snufje gewoon zout.

4. bewaar de kaas in een voorraadpot in de koelkast en gebruik dit om je pasta's mee af te werken.