Vrienden voor het leven!

TipsTricks_GinTonic_01.jpg

Time for friends...

 

 

Reeds 24 jaar komen we regelmatig samen met onze vrienden van Brussel... 1 x per jaar enkel de dames voor een verwendagje hetzij in een wellness hetzij elders.

De echtgenoot van mijn vriendin is een geweldige kok... hij is heer en meester in zijn keuken, heeft diverse soorten kruiden, zouten, oliën waar menige hobbykoks jaloers op mogen zijn. Van zodra hij weet dat we komen begint het bij hem te borrelen van wat ie gaat klaarmaken... Niets is teveel, enkel het beste wordt gehaald en dat is in overvloed.

 

Meestal staan hij en ik samen in de keuken maar, hij is de chef ik kijk toe en help hier en daar een handje. Heerlijk ontspannend voor mij, soms geef ik tips die hij ter harte neemt maar ik leer ook van hem...

Gisteren toonde hij me vol trots zijn nieuwste aanwinst. Een kookboek over diverse bereidingen van Rundvlees. Tja als ik een kookboek zie dan denk ik aan nieuwe ideeën, workshops enz... Dus wijselijk doorgebladerd zonder me te verdiepen in de gerechten.  

Gisteren zijn de zonen van mijn vrienden in huis gebleven om het LFL (Limburg 4 Life) gevoel op te snuiven en bij ons te vertoeven. Ze werden opgetrommeld voor den Aperitief en hapjes! Een Gin-Tonic werd gemaakt en smaakte heerlijk!

Aubergine kaviaar en heerlijke zwarte olijven, werden de hapjes. De gegrilde broodjes vond ik geweldig... de jongens hadden geen krokantjes in huis en maakten deze even zelf... niets is teveel.

Ondertussen werd door de chef (onze vriend)  het diner klaargemaakt...

De zomergroenten grof gesneden gingen in een ovenschaal, uiteraard met kruiden en olijfolie. On top feta kaas en zo de oven in. Een speciale brochette (bij hun speciale beenhouwer gehaald) werd gegrild in een Creuset grillpan, tja die vriend heeft alles wat betreft keukensnufjes. Ik denk dat er niet iemand van mijn vrienden zo voorzien is in de keuken als hij.

Het diner was heerlijk en de witte dame met donkere Callebaut chocolade, honing en boter heeft onze avond afgesloten.

Ik geniet ervan om vrienden, gasten, cursisten, klanten te laten genieten dat zit in mijn genen. Maar deze vrienden laten ONS steeds genieten en dit is wat waard. Bedankt langs deze weg jullie zijn top! Dit recept voor onze zomeravond binnenkort!

 

Zomergin

 : 

Puur, Pittig en Kruidig, Rozemarijn en Komkommer

 

Ingrediënten: 

⅓ gin (30 ml) 

⅔ tonic

ijsblokjes met specerij in of fruit, (blokjes of bollen water invriezen met fruit in)

rozemarijn, schijfjes komkommer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. neem een maatje of maatbeker en vul met de hoeveelheid gin

2. laat een takje rozemarijn branden en blaas uit (zodat je enkel de rook hebt)

3. vul je glas met de rook en zet ondersteboven zodat de rook niet weg kan

4.

 

 draai je glas om doe er je ijsblok in en de gin

 

 

 

 

 

 5. top af met de tonic naar keuze

6. serveer met enkele schijfjes komkommer en een takje rozemarijn