De Smaken van Sicilië By chef Marie (woe 1 juli 2026)

1000020363.jpg
1000020363.jpg

De Smaken van Sicilië By chef Marie (woe 1 juli 2026)

€95.00

(volgens seizoensaanbod en lokale ingrediënten)

  1. Menu – Typische Siciliaanse gerechten

    1. Antipasto

      • Caponata Siciliana
        Een lauwwarme groentestoof van aubergine, bleekselderij, tomaat, olijven, kappertjes en een zoet-zure dressing.
        Wordt geserveerd met knapperige bruschetta.

    2. Primo

      • Pasta alla Norma
        Klassieke pasta met gebakken aubergine, tomatensaus, basilicum en geraspte ricotta salata.
        Een eerbetoon aan de beroemde opera van Vincenzo Bellini.

    3. Secondo

      • Pesce Spada alla Ghiotta (Zwaardvis “rijk gevuld”)
        Zwaardvisfilets in een saus van tomaten, olijven, kappertjes, knoflook en witte wijn.
        Alternatief voor vleesliefhebbers: Polpette al Sugo (Siciliaanse gehaktballetjes).

    4. Dolce

      • Cannoli Siciliani
        Krokante rolletjes gevuld met een romige ricotta-vulling, geparfumeerd met sinaasappel en stukjes chocolade.
        Afgewerkt met pistachenootjes of gekonfijte vruchtjes.

    Workshopverloop

    1. Ontvangst (30 min)

      • Welkomstdrank: frisse Frappato rosé of Mandarinetto aperitief.

      • Introductie over de Siciliaanse keuken: Arabische, Griekse en Spaanse invloeden, seizoensproducten, en de rol van “mare e monti” (zee en berg).

    2. Kookgedeelte (2 uur)

      • Groepjes bereiden elk een gang onder begeleiding van Chef Marie.

      • Technieken:

        • Aubergine ontwateren en perfect bakken

        • Balans vinden in zoet-zuur (agrodolce)

        • Cannoli-deeg maken en frituren

    3. Gezamenlijk diner (1 uur)

      • We zetten alle gerechten op tafel in Siciliaanse family-style presentatie.

      • Wijnsuggesties:

        • Grillo DOC (wit) bij antipasto & vis

        • Nero d’Avola DOC (rood) bij pasta & vlees

        • Marsala Dolce bij cannoli

    4. Afsluiting & Receptenbundel

      • Alle deelnemers krijgen een bundel met de recepten, wijnsuggesties en tips om ingrediënten in België/Nederland te vinden.

      • Fotomoment bij het lange Italiaanse diner.

        Hoe werkt het?

  1. klik op je artikel en geef aantallen door

  2. voeg toe aan de OBER

  3. dit komt in je Shopping CART (kijk even je bestelling na)

  4. klik op AFREKENEN

  5. Geef je gegevens door

  6. Doe je betaling

  7. Je ontvangt een order mail

  8. je ontvangt een bevestigingsmail

  9. Bedankt alvast

Quantity:
Limited Availability
Voeg jezelf toe aan de kookstudio